Składniki: główka czerwonej kapusty 2 łyżki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku 1 szkl czerwonego wytrawnego wina 2 cebule goździk cukier 3 łyżki oleju łyżeczka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć boczek, wówczas dodać do niego posiekaną cebulę. Smażyć do momentu, aż cebula się zarumieni. W między czasie poszatkowaną kapustę sparzyć wrzątkiem…
Tag: boczek
Porady i Ciekawostki
Brukselka w sosie własnym z boczkiem
by Danuta Wilk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg brukselki cebula 15 dag wędzonego boczku 2 łyżki oleju łyżka mąki sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Cebule przekroić na połówki i wrzucić na ocukrzoną i osoloną wrzącą wodę. Następnie dodać oczyszczoną i obraną z zewnętrznych liść i brukselkę. Trzymać na małym ogniu około 15 minut. Uważając aby brukselka się nie rozgotowała.…
Porady i Ciekawostki
Wypiekane żeberka z ziemniakami
by Dominika Konstanty • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Pieczony boczek w majeranku
by Sylwia Pasich • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Wstążki z zielonym groszkiem z boczkiem
by Adam Guzowski • • 0 Comments
Składniki: 40 dag makaronu 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 szkl mleka 4 plastry wędzonego boczku ½ papryki 1 łyżeczka skórki z cytryny 1 szkl zielonego groszku ½ szkl pokrojonego sera mozzarella szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Sposób wykonania: Mąkę przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym rozprowadzić ją mlekiem. Cały czas mieszając trzymać na…