Składniki: 20 dag suszonych śliwek kilka plasterków chudego boczku wędzonego wykałaczki Sposób wykonania: Boczek pokroić na cienkie paseczki, którymi ściśle owinąć śliwki. Spiąć je wykałaczką aby się nie rozpadły. Następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika na kilka minut. Podawać gorące.
Tag: boczek
Porady i Ciekawostki
Grochówka z kiełbasą
by Malwina Mączka • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Fasola z boczkiem Natalii
by Natalia Ćwik • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z ryżu i kapusty
by Dawid Borys • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg ryżu 1 ½ kg kapusty kiszonej 25 dkg wędzonego boczku 2 średnie cebule 80 dkg białej kiełbasy 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko. Kapustę osączyć i posiekać, Boczek i cebule pokroić w kostkę i podsmażyć. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać posiekany…
Porady i Ciekawostki
Żeberka w boczku z suszonymi śliwkami i morelami
by Marcin Domagalski • • 0 Comments
Składniki: 2 kg żeberek 20 plastrów wędzonego boczku 10 suszonych śliwek 10 suszonych moreli 20 dkg mąki 2 cebule olej Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na porcje z 1 kostką, natrzeć przyprawą do żeberek, obtoczyć w mące i smażyć na oleju na złocisty kolor. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, podlać odrobiną…