Składniki: 200 ml śmietany kremówki 1 szczypta mielonego anyżu 6 łyżek likieru sambuca 6 łyżeczek brązowego cukru 6 filiżanek gorącej kawy 30 ziaren kawy Sposób wykonania; Likier z dodatkiem cukru podgrzać po czym przelać do filiżanek i każdą dopełnić kawą. Następnie śmietanę ubić na sztywno razem z anyżem i udekorować wierzch kawy. Udekorować ziarnami kawy.
Tag: bita śmietana
Listy
Murzynek
by Natalia Trzaskowska • • 0 Comments
Listy
Kawa z rumem i bitą śmietaną
by Arek Sokalski • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kakao 40 ml rumu bita śmietana Sposób wykonania: Kawę zaparzyć w filiżance. Następnie rum wymieszać z kakao oraz cukrem. Następnie wymieszać z gorąca kawą. Przelać do szklanki i udekorować bitą śmietaną.
Listy
Kawa przepalanka
by Ewelina Pabian • • 0 Comments
Składniki: filiżanka zaparzonej kawy cukier wódka bita śmietana Sposób wykonania: Cukier wsypać do rondelka i podgrzewać aż się rozpuści, wówczas wlać wódkę i dokładnie wymieszać i przelać do filiżanki. Uzupełnić zaparzoną kawą i udekorować bitą śmietaną.
Listy
Drink z bitą śmietaną
by Janusz Babiński • • 0 Comments
Składniki: 30 ml wódki 10 ml likieru kawowego 10 ml portwajnu 10 ml bitej śmietany Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymieszać ze sobą i udekorować bitą śmietaną.