Składniki: 30 dag biszkoptów 3 łyżki żelatyny 4 żółtka ½ szkl. cukru 3 łyżki rumu 2 szkl. bitej śmietany 2 szkl. pokrojonych ananasów listki mięty Sposób wykonania: Ananasa przełożyć do pucharków. Następnie żółtka razem z cukrem ubić na parze po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo żelatynę wymieszaną z rumem. Powstały krem zdjąć z ognia…
Tag: biszkopty
Listy
Biszkopty w czekoladzie
by Renata Pacak • • 0 Comments
Składniki: 60 okrągłych biszkoptów cukier puder powidła 1 ½ tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietanki Sposób wykonania: Powidła rozsmarować na biszkoptach i składać po dwa lekko dociskając. Następnie czekoladę rozpuścić w śmietance podgrzewając na małym ogniu. Powstał polewą polać ciastka i obficie posypać cukrem pudrem.
Listy
Biszkopty z rodzynką
by Justyna Wiecheć • • 0 Comments
Składniki: 60 okrągłych biszkoptów 30 sztuk rodzynek kostka masła 25 dag chałwy waniliowej 1 ½ tabliczki białej czekolady łyżka śmietanki Sposób wykonania: Chałwę razem z masłem dokładnie zmiksować aby powstał jednolity krem, którym posmarować połowę biszkoptów i przykryć resztą połówek. Następnie czekoladę rozpuścić w śmietance podgrzewając na małym ogniu. Powstał polewą polać ciastka i na…
Listy
Biszkopciki morelowe
by Alina Motylewska • • 0 Comments
Składniki: 30 okrągłych biszkoptów 2 szkl. morelowego dżemu 2 łyżeczki morelowej galaretki w proszku 2 łyżki białego deserowego wina sok z cytryny płynny miód cukier puder Sposób wykonania: Dzę, wino, miód oraz sok z cytryny podgrzać na małym ogniu ale nie doprowadzając do wrzenia. Gorący dżem zdjąć z ognia i dodać galaretkę, dokładnie wymieszać aby…
Listy
Biszkopty kokosowe
by Sylwia Mitręga • • 0 Comments
Składniki: 40 okrągłych biszkopty wiórki kokosowe 2 szkl. powideł 3 łyżki aromatycznego soku owocowego ½ szkl. rodzynek 2 łyżeczki galaretki w proszku Sposób wykonania: Powidła podgrzać na małym ogniu z dodatkiem soku owocowego, wówczas dodać rodzynki i całość odkładnie wymieszać. Następnie zestawić z ognia i dodać galaretkę. Całość mieszać aż galaretką się rozpuści. Powstałe nadzienie…