Składniki: 2 szkl. ryżu ugotowanego na mleku z dodatkiem cukru waniliowego puszka brzoskwiń masło przetarte biszkopty 6 łyżek śmietanki Sposób wykonania: Odsączone biszkopty posiekać po czym dodać je do ryżu. Całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do małych kokilek wysmarowanych masłem i wysypanych biszkoptami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.
Tag: biszkopty
Listy
Zapiekane morele z migdałami i biszkoptami
by Natalia Buława • • 0 Comments
Składniki: 8 moreli 2 łyżki masła 2 łyżki płatków migdałowych 1 szkl. pokruszonych biszkoptów 2 łyżki płynnego miodu Sposób wykonania: Miód, masło, biszkopty i migdały zmiksować aby powstała gładka masa. Następnie morele przekroić na połówki i w miejsce po pestkach nałożyć masę migdałową. Ułożyć jena blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na…
Listy
Jabłka zapiekane w piance
by Tomasz Sibiński • • 0 Comments
Składniki: 8 jabłek 2 szkl. konfitury z wiśni kieliszek winiaku 1 szkl. surowych białek 1 szkl. cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego masło biszkopty Sposób wykonania: Jabłka przekroić na połówki i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Do powstałych otwór włożyć konfiturę wymieszaną z winiakiem. Ułożyć jabłka w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i wyłożonym pokruszonymi biszkoptami. Następnie…