Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: biszkopty

Truskawkowe tiramisu

Skład: 3 duże jaja ½ szklanki cukru 1 małe opakowanie serka mascarpone biszkopty pokruszone truskawki mrożone Sposób przyrządzenia: Mixerem ucieramy żółtka z prawie całym cukrem. Gdy mamy gładką masę dodajemy serek i dalej ubijamy. Masa ma być puszysta. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Połowę opakowania truskawek zmixować z pozostawionym cukrem.…

Biszkopcik puszysty

Składniki: • 4 jajka • 1/2 szkl. cukru • 4 łyżki mąki kukurydzianej • 1 łyżka oliwy • tłuszcz do formy Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z połową cukru na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno, dodać na koniec pozostały cukier. Do ubitych białek delikatnie dodać masę jajeczną, mąkę i oliwę. Można też…

Biszkopt który zawsze się udaje.

Składniki: • 6 jaj. • 1szkl. cukru-niepełna. • 1 szkl.mąki. • 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej. • szczypta proszku do pieczenia. Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy białka mikserem pod koniec ubijania dodajemy po trochu cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku. Następnie łączymy obydwie mąki i proszek do pieczenia. Przesiewamy do białek…

Tort z różnych rodzajów ciasta.

 

Składniki:

 

  • 1 gotowy spód biszkoptowy
  • 1 szklanka cukru
  • 3 żółtka
  • 2 1/2 łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżki soku i 1 łyżeczka skórki z cytryny
  • 600 g białego sera
  • 100 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 500 g czereśni
  • 4 łyżki konfitur morelowych
  • 1 szklanka bitej śmietany

Biszkopt z makiem.

Skład: 4jaja niepełna szkl.cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia szkl.mąki. Masa: 30dag maku szkl. cukru kostka margaryny 3jaja rodzynki,orzechy,migdały polewa kakaowa wiórki kokosowe Sposób przyrządzenia: Jaja ubić z cukrem,aż powstanie masa o konsystencji gęstej śmietany,wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać,wylać do tortownicy i upiec. Mak sparzyć,przekręcić 3 razy przez maszynkę,wymieszać z jajami.Margarynę zagotować z…