Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: biszkopt

Waniliowy biszkopcik

Składniki: 4 jajka ¾ szkl. mąki ¾ szkl. cukru łyżeczka cukru waniliowego łuszcz do formy tarta bułka cukier puder i cukier waniliowy do posypania Sposób wykonania: Żółtka roztrzepać z 2 łyżkami gorącej wody po czym dodać ½ szkl. cukru pudru i całość dokładnie wymieszać. Następnie białka ubić z ¼ szkl. cukru i cukrem waniliowym i…

Biszkopt z musem morelowym

Składniki: kostka masła 1 szkl. cukru pudru 4 jajka 2 szkl. mąki torowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki proszku do pieczenia 3 szkl. musu morelowego tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z cukrem pudrem po czym cały czas ucierając dodawać stopniowo po 1 jajku po czym dodać proszek…

Biszkopt bakaliowy

Składniki: 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 1 szkl. bakalii 2 łyki tartej bułki sok z ½ cytryny tłuszcz bułka tarta cukier puder Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru pudru po czym dodać sok z cytryny, wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę oraz posiekane bakalie, delikatnie połączyć. Ciasto przelać do…

Biszkopt migdałowy

Składniki: 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 1 szkl. migdałów 2 łyki tartej bułki sok z ½ cytryny tłuszcz bułka tarta cukier puder Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru pudru po czym dodać sok z cytryny, wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę oraz posiekane migdały, delikatnie połączyć. Ciasto przelać do…

Biszkopcik morelowy

Składniki: 4 jajka ½ szkl. cukru pudru 4 op. budyniu bananowego łyżeczka proszku do pieczenia łuszcz do formy tarta bułka do formy morele w zalewie cukrowej likier morelowy Sposób wykonania: Białka z dodatkiem cukru pudru ubić na sztywną pianę po czym dodawać po 1 żółtku cały czas mieszając. Następnie dodać budyń oraz proszek, delikatnie wymieszać…