Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z musem morelowym

Składniki:

  • kostka masła
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki torowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 3 szkl. musu morelowego
  • tłuszcz do formy
  • tarta bułka do formy

    Sposób wykonania:

    1. Masło utrzeć razem z cukrem pudrem po czym cały czas ucierając dodawać stopniowo po 1 jajku po czym dodać proszek i obie mąki.
      Całość dokładnie wymieszać.
      ¾ powstałego ciasta wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
      Na cieście rozsmarować morelowy mus i wylać na niego pozostałe ciasto.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *