Składniki: 1 świeży karp (1,5 – 1,8 kg) przyprawa do ryb białe wytrawne wino 2,5 łyżki mąki pszennej 1 1/4 szklanki śmietany 22-proc. 1/3 szklanki startego żółtego sera sól Sposób wykonania: Karpia natrzeć przyprawą do ryb po czym przełożyć go do brytfanny i polać winem. Przykryć szczelnie folią i odstawić na noc. Następnego dnia odsączyć…
Tag: białe wino
Listy
Poncz domowy
by Marzena Skwara • • 0 Comments
Listy
Marynata winna z ziarnami jałowca
by Jan Danielewicz • • 0 Comments
Listy
Sos serowy niebieski
by Alina Szymura • • 0 Comments
Składniki: 1 szalotka 10 dag sera rokfor ½ szkl białego wina 1 szkl jogurtu naturalnego 1 łyżka masła szczypta pieprzu Sposób wykonania: Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać pokruszony ser, wino oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Paprykowa marynata
by Artur Cegielski • • 0 Comments
Składniki: 300 ml oleju roślinnego 150 ml sosu sojowego 150 ml octu białego winnego 1 pęczek natki pietruszki 2 papryczki czuszki: czerwona i zielona cukier do smaku Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać i zamarynować mięso.