Składniki:
- 1 kg surowej białej kiełbasy
- 2 cebule
- ½ l jasnego piwa
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka octu winnego
- sól
- pieprz
- cukier
Składniki: 2 białe kiełbasy 3 cebule 200 g suszonych śliwek 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Cebule pokroić na krąkzi i polowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na cebuli rozłożyć kiełbasę nakłutą widelcem. Ponownie ułożyć cebulę a na samej górze rozłożyć śliwki sparzone wrzątkiem. Całość polać olejem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni…
Składniki ¾ kg białej kiełbasy op. ciasta francuskiego majeranek pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Rozmrożone ciasta francuskie rozwałkować po czym pokroić go w paski. Następnie kiełbasę posypać tymiankiem oraz pieprzem i owinąć paskami ciasta. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
Składniki: 75 dag białej kiełbasy 2 cebule 1-2 łyżki masła 1-2 łyżki mąki pszennej butelka jasnego piwa sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę zalać wodą i lekko podgotować po czym ją odcedzić i przełożyć do wrzącego piwa. Odstawić pod przykryciem do momentu, aż piwo wystygnie. Wówczas wyjmujemy i kroimy ja na plasterki. Następnie…