Składniki:
- ½ kg białej fasoli
- 20 dkg suszonych śliwek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 1 cebula
- 15 dkg wędzonego boczku
- sól, pieprz do smaku
Składniki: ½ kg białej fasolki szklanka przegotowanego mleka 1 cebula 2 łyżki masła 2-3 łyżki tartej bułki ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Fasolkę opłukać namoczyć w letniej przegotowanej wodzie i odstawić na kilka godzin, w tej samej wodzie ugotować z dodatkiem mleka, obraną i posiekaną cebulą i solą. Tartą bułkę zrumienić i…
Składniki: 1/2 ugotowanych buraków 1 szklanka fasoli "Jaś" 1 cebulka dymka 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego kopru 1 łyżka majeranku szczypta kminku 2 goździki 6 łyżek oliwy sól, pieprz Sposób wykonania Ugotowane buraki zetrzeć na tarce. Następnie namoczona wcześniej fasolę ugotować na miękko a cebule posiekać.…
Składniki: 4 średnie buraczki 3 jabłka puszka białej fasoli 2-3 jajka na twardo 2-3 ząbki czosnku majonez sól pieprz cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Buraki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić w kostkę. W między czasie obrane jabłka pokroić w kostkę, fasolę odsączyć z zalewy a czosnek posiekać. Wszystkie składniki…
Składniki: 5 buraków puszka białej fasoli 3 jabłka ząbek czosnku sok z cytryny 2 łyżki oleju 2 łyżki majonezu sałatkowego sól pieprz koperek Sposób wykonania: Buraki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić w kostkę. W między czasie fasolkę odcedzić z zalewy, obrane jabłka pokroić w kostkę a czosnek posiekać. Wszystkie składniki…