Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bezy

Proste bezy

Składniki: białka 3 sztuki cukier 1 szklanka gorąca woda 2 łyżki Sposób przyrządzenia:Jajka należy rozbić, oddzielić żółtka od białek, a następnie do białekdodać cukier i gorącą wodę, wszystko razem wymieszać i dokładniezmiksować do momentu powstania sztywnej piany.Następnie z piany łyżką układać bezy na blaszce posmarowanej tłuszczem.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec do…

Tradycyjne bezy

Składniki: 2 białka 125 g miałkiego cukru 2 łyżki gorącej wody 1 łyżka octu Sposób wykonania:Do białek dodać cukier oraz wodę wymieszaną z wodą.Całość dokładnie miksować do momentu, aż powstanie sztywna piana.Następnie z piany łyżką układać bezy na blasze wysmarowanej tłuszczem.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni i piec do momentu, aż bezy wyschną.Trzymać w…

Bezy migdałowe

Składniki: 6 białek 600 g mielonych migdałów 500 g miałkiego cukru 1 łyżka masła 2 łyżki mąki Sposób wykonania:Białka ubić na sztywną pianę, wówczas dodać migdały oraz cukier.Całość dokładnie wymieszać.Następnie postawić miskę z pianą nad garnkiem  z gotującą się woda i trzymać tak ok. 20 minut.Po tym czasie łyżką formować bezy, które układać w brytfannie…