Składniki: 8 gotowych dużych bez ¾ szkl. miodu 3 goździki szczypta cynamonu szczypta imbiru 2-3 łyżki soku z cytryny kieliszek rumu Sposób wykonania: Do miodu dodać przyprawy i gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy miód zacznie gęstnieć dodać do niego sok z cytryny i jeszcze przez chwilę trzymać na ogniu. Na koniec doprawić…
Tag: bezy
Torty
Tort bezowy
by Elżbieta Królikowska • • 0 Comments
Ciastka
Bezy Agaty
by Agata Czech • • 0 Comments
Składniki: 4 białka 1 szkl. zmielonego i przesianego cukru Sposób wykonania;Białka ubić na bardzo sztywną pianę po czym dodać zmielony i przesiany cukier.Całość bardzo delikatnie wymieszać.Kłaść pianę łyżka formując małe placuszki.Wstawić do letniego piekarnika i wysuszyć.
Ciastka
Bezy z orzechami
by Agata Czech • • 0 Comments
Składniki: 4 białka 1 szkl. zmielonego i przesianego cukru 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich lub laskowych Sposób wykonania:Białka ubić na bardzo sztywną pianę po czym dodać zmielony i przesiany cukier.Całość bardzo delikatnie wymieszać.Kłaść pianę łyżka formując małe placuszki.Posypać je orzechami, wstawić do letniego piekarnika i wysuszyć.
Ciastka
Bezy poziomkowe
by Agata Czech • • 0 Comments
Składniki: 4 białka 1 szkl. zmielonego i przesianego cukru Krem: 1 białko łyżka syropu poziomkowego Sposób wykonania:Białka ubić na bardzo sztywną pianę po czym dodać zmielony i przesiany cukier.Całość bardzo delikatnie wymieszać.Kłaść pianę łyżka formując małe placuszki.Wstawić do letniego piekarnika i wysuszyć.W między czasie syrop utrzeć z białkiem na białą masę.Gotowe bezy wyjąć z piekarnika,…

