Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bezmięsne

Nalesniki z fetą i szpinakiem

Do ciasta nalesnikowego potrzebujemy: -maka -mleko -szczypta soli Do farszu potrzebujemy: -opakowanie mrożonego szpinaku -opakowanie sera feta -pół głowki czosnku -2 łyzki smietany -pieprz Sposób przyrządzenia: Smazymy nalesniki w miare cienko,na oliwe z oliwek wyciskamy czosnek a nastepnie dusimy ze szpinakiem dodajemy 2 łyzki smietany-nie solimy gdyz feta jest micni słona,mieszamy całość z serem feta…

Kotlety z kapusty 2

Składniki: 1 niewielka główka kapusty 1 jajko 1 cebula tłuszcz, sól pieprz mąka tarata bułka Wykonanie: Pokrojoną na ćwiartki kapustę, ugotować, przkręcić przez maszynkę, wycisnąć. Dodać sól, pieprz, jajko, trochę mąki oraz cebulkę podsmazoną na odrobinie tłuszczu. Z gotowej masy uformować kotlety, obtaczać w bułce lub mące i smażyć na złoty kolor. Można je podawać…

Ratatouille

Składniki: 1 duży bakłażan pokrojony w plastry 3 małe cukinie pokrojone w plasterki sól 4 łyżki oliwy z oliwek 3 cebule pokrojone w plastry 2 czerwone papryki oczyszczone z nasion i pokrojone w plasterki 4 duże pomidory obrane ze skórki i pokrojone w plasterki 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 łyżka posiekanych drobniutko listków kolendry pieprz…

Zapiekanka z brokułów

Składniki: 50 dag mrożonych brokułów 30 dag jogurtu naturalnego lub śmietany kremówki 5 jaj 20 dag żółtego sera 2-3 łyżki masła 2 łyżki ziaren sezamu sól, pieprz biały,gałka muszkatołowa Wykonanie: Mrożone brokuły gotować w małej ilości osolonej wody przez ok. 5 minut. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie. Następnie odcedzić .Jajka rozkłócić z jogurtem i…