Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: barszcz

Barszcz małopolski II

Skład: 2 l wywaru z kości i warzyw, 20 dag wołowiny bez kości, 40 dag buraków, 150 ml śmietany, 20 dag białej kapusty, 2 dag suszonych grzybów, 2 dag mąki, 5 dag fasoli perłowej, 4 dag ketchupu, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawa do zup i kwas z buraków do smaku. Sposób przyrządzenia: Buraki…

Barszcz ukraiński

Skład:

  • 300 g pomidorów
  • 4 buraki
  • 150 g kartofli
  • 1,2 litra wody
  • 150 g kapusty włoskiej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 150 ml kwasu burakowego
  • 80 g fasoli perłowej
  • 100 ml śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 1 liść laurowy
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier
  • sól
  • pieprz