Składniki:
• 2 l wywaru z mięsa i warzyw,
• 150 ml śmietany,
• 40 dag buraków,
• 20 dag kiełbasy,
• 10 dag marchwi,
• 10 dag selera,
• 10 dag pietruszki,
• 8 dag cebuli,
• tłuszcz,
• 2 dag mąki,
• zielenina,
• sól, pieprz
Składniki: • 2 l wywaru z kości i warzyw, • 20 dag wołowiny bez kości, • 40 dag buraków, • 150 ml śmietany, • 20 dag białej kapusty, • 2 dag suszonych grzybów, • 2 dag mąki, • 5 dag fasoli perłowej, • 4 dag ketchupu, • sól, pieprz, • liść laurowy, • ziele angielskie…
Składniki • 1 i 1/2 kg buraków • 4-5 suszonych grzybów • pęczek włoszczyzny • sok z cytryny • sól • pieprz Sposób wykonania Grzyby namoczyć, a potem ugotować, wyjąć z garnka. Na tym samym wywarze ugotować włoszczyznę, poczekać aż wystygnie i wyjąć ją.. W innym garnku ugotować pokrojone buraki z dodatkiem soli i soku…