Składniki: Udziec jagnięcy – ok. 2,5 kg mąka ziemniaczana 1 łyżka Marynata: 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 cebule 2 łyżki cukru 1,5 szklanki czerwonego wina 4 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, gotować około 5 minut, schłodzić. W odpowiednio dużym naczyniu ułożyć udziec…
Tag: barani
Baranina
Udziec jagnięcy faszerowany
by Czaja • • 0 Comments
Składniki: 1 udziec barani – ok. 3 kg 20 dkg boczku wędzonego 20 dkg sera żółtego 10 dkg jąder orzechów włoskich 2 cebule 8 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Marynata: 2 szklanki piwa jasnego 3 łyżki octu liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z nadmiaru tłuszczu i błon. Składniki…
Baranina
Comber jagnięcy z cebulką i młodymi kartofelkami
by Oleczka 85 • • 0 Comments
Składniki: 1kg combra jagnięcego 750g młodych kartofelków 400g młodych cebulek 30g smalcu 3 łyżki oliwy kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka listków świeżej szałwii kilka liści laurowych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Comber pokroić w kawałki. Umyć, osuszyć. Cebulki obrać, połowę z nich pokroić w cienkie plasterki. Młode kartofelki umyć i wytrzeć szorstką ściereczką. Nie obierać. Rynienkę…