Składniki:
- 4 owoce awokado
- 1 op krewetek koktajlowych
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- ½ cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- kilka listków sałaty
Składniki: po kilka listków różnych sałat 1 awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 pęczek zielonych szparagów 4 truskawki 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki oliwy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do truskawek dodać oliwę, ocet balsamiczny, sól oraz pieprz, Całość dokładnie zmiksować na gładką masę. Natomiast szparagi ugotować w osolonej wodzie a sałatę porwać…
Składniki: 1 op krewetek 1 awokado 1 łyżka posiekanego koperku 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Obrane awokado pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Dodać odsączone z zalewy krewetki oraz posiekany koperek. Następnie posiekany czosnek wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą oraz…
Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w drobną kostkę, którą ułożyć na środku talerza. Następnie cebulę, ogórki oraz awokado pokroić w drobną kostkę i ułożyć wokół łososia. Udekorować plasterkami cytryny oraz koperkiem.
Składniki: 1 awokado 4 łyżki soku z limonki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka jalapeno 1 pomidor 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka posiekanej kolendry 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Awokado obrać po czym miąższ rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny. Następnie sparzone wrzątkiem pomidory, obrać ze skórki i pokroić…