Składniki:
Ciasto:
- 5 szklanek mąki
- 1,5 szklanki maślanki
- ½ szklanki rozpuszczonego masła
- 3 łyżeczki brązowego cukru pudru
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ szklanki wody
- 1 łyżka oleju
- 2 opakowania suchych drożdży
Składniki: 1,5 kg filetów z pangi podzielonych na porcje 1 szklanka salsy 1 szklanka tartego sera Cheddar ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 1 pokrojone w plastry avocado ¼ szklanki śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Pokrojone w plastry avocado skropić sokiem z cytryny, odstawić. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułożyć porcje ryby,…
Składniki: 20 krakersów 20 skropionych sokiem z cytryny plastrów awokado o wymiarach krakersa 20 średniej wielkości usmażonych krewetek Sposób przyrządzenia: Na krakersie ułożyć plaster awokado, a na nim jedną krewetkę. Spiąć całość wykałaczką. Podawać na wyłożonym sałatą półmisku.
Składniki: awokado 2-3 pomidory cebula musztarda sok z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Awokado obrać i pokroić w kostkę. Pomidory również obrać polewając je wcześniej wrzątkiem i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie musztardę doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz pieprzem i polać sałatkę.