Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: anchois

Sałatka z salsefią

Składniki: salsefia 1/2 kg majonez 6 łyżek anchois 3 dag czarne oliwki 5 sztuk cytryna 1/2 sztuki sól do smaku pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Salsefię należy umyć i oczyścić, następnie zagotować wrzątek, lekko go osolić i wrzucić salsefię. Ugotować do miękkości. Po ugotowaniu należy ją odcedzić, wystudzić, a następnie pokroić. Włożyć do miseczki, polać…

Paszteciki z anchois

Składniki: wątroba wieprzowa 1/4 kg schab 1 plaster anchois 4 sztuki cebula 1 sztuka mleko 1 szklanka bułka tarta 1 łyżka mąka 1 łyżka jajko 1 sztuka tymianek 1 łyżeczka ziele angielskie mielone 1/2 łyżeczki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso, wątrobę i cebulkę należy pokroić w drobne kawałki, zmiksować z anchois, następnie wymieszać z mąką…

Sos remoluade

Składniki: 1 szklanka majonezu 4 małe ogórki konserwowe 2 filety anchois 2 ugotowane jajka 1 łyżka posiekanych, ulubionych ziół 2 łyżki kaparów sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: Ogórki pokroić w kostkę. Kapary pokroić na połówki, większe posiekać. Świeży zioła opłukać, osuszyć, posiekać. Fileciki anchois posiekać, podobnie jajka. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku…