Składniki:
- 3 szkl. ryżu ugotowanego na mleko z dodatkiem masła, cukru i szczypty soli
- 1 szkl. kwaśnej śmietany
- sok z cytryny
- łyżeczka skórki z cytryny
- puszka ananasów
- 2 łyżki wiórków masła
- masło do formy
- 2 łyżki miodu
- śmietanka
- cukier puder
Składniki: 1/4 szklanki wermutu 1/4 szklanki szampana 1 ananas 1/4 szklanki soku ananasowego kilka kostek lodu Sposób wykonania: Ananas wydrążyć po czym miąższ, szampana i sok dokładnie zmiksować, pod koniec dodając jeszcze kostki lody. Przelać powstały koktajl do wydrążonego ananasa.
Składniki: 1 puszka odsączonych krążków ananasa 2 łyżki brandy 1 szklanka wiśni z syropu Sposób przyrządzenia: Ananasy rozłożyć na tackach lub foli aluminiowej. 2 Łyżki zalewy wymieszać z alkoholem, skropić ananasy, tacki położyć na rozgrzanym ruszcie. Piec około 10 minut, obrócić na drugą stronę i skropić alkoholem, piec jeszcze moment. Upieczone ananasy wyłożyć na półmisek,…
Składniki: 100 g ananasa z puszki 1 ½ szkl. jogurtu 1 łyżka miodu 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Ananasa i jogurt dokładnie ze sobą zmiksować. Następnie doprawić do smaku miodem a na sam koniec wmieszać orzechy. Przelać do szklanek.
Składniki: puszka syropu po odsączeniu ananasów 2 op. galaretki cytrynowej 1 szkl. białego deserowego wina ½ łyżeczki esencji ananasowej sok z cytryny łyżka cukru dzbanuszek słodkiej śmietanki łyżeczka cukru waniliowego Sposób wykonania: Do zalewy do dolać tyle wody aby powstało 2 ½ szkl. płynu, do którego dodać sok z cytryny, cukier, ino oraz esencje ananasową.…