Składniki: 1,5 kg mięsa z aligatora 1 łyżka sosu do steków ½ szklanki pokrojonych w plastry warzyw korzeniowych (marchew, pietruszka, seler) 1 szklanka mąki 3 obrane, posiekane cebule 1 oczyszczona, pokrojona w paseczki zielona papryka ½ szklanki posiekanej szalotki 8 posiekanych łodyg selera naciowego 1 szklanka sosu pomidorowego 2 pokrojone w kostkę pomidory 1 szklanka…
Tag: aligator
Inne mięsa
5 x krokodyl
by Iza • • 0 Comments
Mięso krokodyli i aligatorów zazwyczaj sprzedawane jest zamrożone. To bardzo dobre niskokaloryczne mięso i doskonale zastępuje mięso ryb słodkowodnych. Przeznaczamy je na befsztyki (z ogona) mięso na potrawy duszone, hamburgery. W sprzedaży są też przetwory takie jak kiełbasa czy mięso suszone.. Najwięcej mięsa krokodylego jest importowane z Australii, Nowa Zelandia, Ameryki południowej i różnych afrykańskich…