Składniki:
- ½ kg agrestu
- 2 owoce kiwi
- ¾ l wody
- 10 dag cukru
- kawałek skórki cytrynowej
- ½ laski wanilii
- cukier
Składniki: 2 kg czerwonego agrestu Marynata: 2szkl. wody 1 szkl. octu winnego 2 szkl. cukru 4 ziarna kardamonu Sposób wykonania: Agrest oczyścić i przełożyć do słoików. Następnie wszystkie składniki podane na marynatę wymieszać ze sobą po czym je zagotować. Gorąca marynatą zalać agrest.
Składniki: 1 k agrestu 1 l wódki 1 l syropu (cukier woda w proporcjach 4:1) Sposób wykonania: Agrest zalać niewielka ilością wody i go lekko poddusić po czym go rozetrzeć przez sito i przełożyć do butli. Zalać go wódką i zakręcić, odstawić na 7 dni. Po tym czasie całość przecedzić i płyn wymieszać z syropem.…
Składniki: 15 gotowych kruchych babeczek 300 g agrestu 150 g cukru łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek białego deserowego wina 3 białka Sposób wykonania: Agrest zasypać 100 g cukru i odstawić na bok aby puścił sok, wówczas odcedzić go i dodać do niego wino i ½ szkl. wody, wymieszać i ponownie włożyć owoce agrestu. Postawić na…