Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekładaniec z owocami

Składniki:

  • 25 dkg serka homogenizowanego/ waniliowy/
  • 1 litr naturalnego jogurtu
  • 4 łyżki żelatyny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • ¾ szklanki cukru pudru
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 15 dkg mrożonych malin lub truskawek

    Sposób przyrządzenia:
    serek waniliowy zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem, i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Ostudzić, delikatnie połączyć z masą serowo-jogurtową Brzoskwinie osączyć. Dwie połówki pokroić na niewielkie kawałki, a resztę paseczki i krążki. Maliny lekko rozmrozić. Masę serowo-jogurtową podzielić na pół. Do jednej dodać kawałki brzoskwiń, a do drugiej maliny. Prostokątną blaszkę wyłożyć wyłożyć folią aluminiową. Wlać masę brzoskwiniową, wstawić na chwilę do zamrażalnika, następnie wlać masę malinową. Na wierzch ułożyć brzoskwinie pokrojone w krążki. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na 3 godziny. Jak stężeje delikatnie wyłożyć na talerz i pokroić. Dobrze smakuje z bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *