Składniki:
- 25 dkg serka homogenizowanego/ waniliowy/
- 1 litr naturalnego jogurtu
- 4 łyżki żelatyny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ¾ szklanki cukru pudru
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
- 15 dkg mrożonych malin lub truskawek
Sposób przyrządzenia:
serek waniliowy zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem, i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Ostudzić, delikatnie połączyć z masą serowo-jogurtową Brzoskwinie osączyć. Dwie połówki pokroić na niewielkie kawałki, a resztę paseczki i krążki. Maliny lekko rozmrozić. Masę serowo-jogurtową podzielić na pół. Do jednej dodać kawałki brzoskwiń, a do drugiej maliny. Prostokątną blaszkę wyłożyć wyłożyć folią aluminiową. Wlać masę brzoskwiniową, wstawić na chwilę do zamrażalnika, następnie wlać masę malinową. Na wierzch ułożyć brzoskwinie pokrojone w krążki. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na 3 godziny. Jak stężeje delikatnie wyłożyć na talerz i pokroić. Dobrze smakuje z bitą śmietaną.