Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Precelki z kminkiem

 

Składniki:

  • 400 g mąki
  • 10 g drożdży
  • ½ szkl. mleka
  • jajko
  • łyżka masła
  • ½ łyżeczki soli
  • cukier
  • mąką
  • suszone ziarna kopru

Sposób wykonania:

  1. Drożdże wymieszać z odrobiną cukru i ciepłym mlekiem.
    Następnie do mąki dodać jajka, masło oraz sól.
    Całość dokładnie utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo zaczyn drożdżowy.
    Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
    Wówczas uformować z ciasta wałeczki, które zlepiać w kółka.
    Gotować je we wrzącej wodzie około 5 minut.
    Po tym czasie j odcedzić i ułożyć na blasze.
    Oprószyć je suszonym koprem po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
    Piec około 5 minut.
    Po tym czasie obniżyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 10 minut.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *