Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Obwarzanki w polewie z migdałami

 

Składniki:

  • 300 g mąki krupczatki
  • 3 łyżki cukru
  • 3 jajka
  • kilka łyżek deserowego wina
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • masło
  • gotowa polewa
  • płatki migdałów

Sposób wykonania:

  1. Mąkę wymieszać z cukrem.
    Wówczas dodać jeszcze wino, oliwę oraz wbić jajka.
    Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
    Wówczas uformować z ciasta wałeczki, które zlepiać w obwarzanki.
    Gotować je w osolonym wrzątku około 3 minut po wypłynięciu na powierzchnię wody.
    Po tym czasie obwarzanki odcedzić i przełożyć na blasze wysmarowaną masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec na złoto.
    Przed podaniem polać polewą i posypać migdałami.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *