Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka wołowa z warzywami

 

Składniki:

  • ½ kg wołowiny
  • marchew
  • łyżka masła
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • ½ pora
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie obraną marchew i pietruszkę pokroić na plasterki, selera w kostkę a pora w krążki.
    Wszystkie składniki wrzucić do rondla i podlać odrobiną wody.
    Gotować na małym ogniu do miękkość wszystkie składników.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją szklanką wywaru.
    Dokładnie wymieszać i przełożyć do sosu mięso razem z warzywami.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i pozostawić na ogniu jeszcze kilka minut do podgrzania.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *