Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory zapiekane z pietruszką

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • 8 łyżek bułki tartej
  • łyżka masła

Sposób wykonania:
Pomidory sparzone wrzątkiem obrać ze skóry po czym pokroić je w plastry.
Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem tak aby zachodziły na siebie.
Następnie cebulę i czosnek drobno posiekać po czym dodać do nich posiekaną pietruszkę, oliwę oraz bułkę tartą.
Całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Powstałą kruszona posypać pomidory.
Skropić wierch roztopionym masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do momentu, aż bułka tarta się zezłoci.
Na koniec posypać posiekaną pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *