Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane pomidory z czapką

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 łyżek tartej bułki
  • łyżka posiekanej bazylii
  • 4 łyżki posiekanej pietruszki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Umyte pomidory przekroić na połówki, łyżka delikatnie wydrążyć nasiona po czym oprószyć je solą.
Przełożyć na sito aby ściekł nadmiar soku.
W między czasie posiekać czosnek po czym wymieszać go z bułką tartą, posiekaną bazylią, natką pietruszki oraz oliwa z oliwek.
Doprawić o smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą masą napełnić połówki pomidorów.
Przełożyć je następnie do naczynia żaroodpornego i zapiec w rozgrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *