Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory nadziewane zielonym groszkiem i szynką

Składniki:

  • 8 dużych pomidorów
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 20 dkg drobiowej szynki
  • ½ szklanki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka liści lodowej sałaty

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć, osączyć, ściąć wierzchy. Groszek osączyć na sicie. Szynkę pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z groszkiem i majonezem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić pomidory. Wierzch pomidorów polać majonezem i udekorować paseczkami szynki i kilkoma ziarenkami zielonego groszku.  Ułożyć na szklanym półmisku liście sałaty i przygotowane pomidory.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *