Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe w pikantnym sosie

Składniki:

  • 3 łyżki musztardy
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • 50 dkg polędwicy
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki syropu klonowego lub 1 miodu
  • 1,5 łyżeczki posiekanej szałwi


    Sposób przyrządzenia:

    W małej miseczce wymieszać 1 łyżkę musztardy, sól i pieprz, nasmarować mieszanką polędwiczki. Na dużej patelni rozgrzać olej, obrumienić polędwiczki ze wszystkich stron. Obrumienione mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i przez 15 minut piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C i piec przez 15 minut. Upieczone mięso po wyjęciu z piekarnika odstawić na 5 minut aby odpoczęło. W międzyczasie przygotować sos. W małym rondlu podgrzać ocet, dodać tłuszcz pozostały po obrumienieniu polędwiczek, syrop klonowy, resztę musztardy, gotować około 5 minut. Mięso pokroić w plastry, do sosu dodać szałwii i oblać nim mięso. Podawać z ulubionymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *