Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pleśniak Ilony

Ciasto:
• mąka 4,5 szklanki
• cukier 1,5 szklanki
• masło 1,5 szklanki
• dżem
• jajka 6 sztuk
• proszek do pieczenia 1,5 łyżki
• kakao 1 łyżka

Polewa:
• kakao 3 łyżki
• woda 3 łyżki
• cukier 1 szklanka
• masło 1/2 szklanki

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, masła, 1 szklanki cukru oraz żółtek należy zagnieść ciasto.
Podzielić je na 3 części. Do jednej części należy dodać kakao. Jasną
część ciasta należy zapiec, wysmarować dżemem, zetrzeć na nią ciemne
ciasto schłodzone w lodówce i wyłożyć białka jaj ubite na sztywną pianę
z 0,5 szklanką cukru. Na pianę należy zetrzeć jasne ciasto i upiec.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *