Składniki:
- 200 g mąki kukurydzianej
- 70 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 200 g cukru
- 5 jajek
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki wyciśniętego soku z pomarańczy
- ½ łyżeczki startej skórki z pomarańczy
- 4 łyżki rumu
- masło
- bułka tarta
- cukier puder
Sposób wykonania;
Masło z dodatkiem cukru zmiksować.
Gdy powstanie pulchna masa dodać oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia.
Nie przerywając miksowania dodać jeszcze sok ze skórką pomarańczową oraz rum.
Całość dokładnie wymieszać po czym przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.