Składniki:
- kostka masła
- 200 g cukru
- 4 jajka
- 100 g wiórków koksowych
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 szkl. mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g rodzynków
- łyżka posiekanej smażonej skórki pomarańczowej
- masło
- tarta bułka
- cukier puder
Sposób wykonania:
Masło utrzeć z dodatkiem cukru, wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka oraz dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wmieszać jeszcze wiórki kokosowe, rodzynki oraz skórkę pomarańczową.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.