Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pilaw z kurczakiem

Składniki:

  • 3/4 szklanki ryżu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 kurczaka pokrojonego w małe kawałki
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 1 posiekana cebula
  • 1 duży pomidor, sparzony, obrany, pokrajany w kostkę
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki tymianku lub majeranku
  • 1,5 szklanki rosołu lub wody z kostką rosołową
  • posiekana zielona pietruszka

Sposób przyrządzenia:
Kawałki kurczaka obtoczyć w mące wymieszanej z 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Do rondla z rozgrzanym olejem (2 łyżki) włożyć kurczaka, smażyć, aż kawałki się zarumienią. Przełożyć na talerz. Wlać resztę oleju, dodać cebulę, smażyć na średnim ogniu przez 5 minut, często mieszając. Włożyć pomidory, wsypać cukier, tymianek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić na średnim ogniu przez 5 minut. Kurczaka przełożyć do rondla, zalać rosołem lub wodą z kostką rosołową i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 45 minut. Dodać wypłukany i osączony ryż, lekko wymieszać i dusić dalej pod przykryciem przez 25 minut (w razie potrzeby dolać 2 – 3 łyżki wody). Pilaw powinien być wilgotny, ale nie mokry. Podawać z zieloną sałatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *