Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikle pasteryzowane

Składniki:

  • 2 kg warzyw: papryk w rożnych kolorach, czosnek, cebula, papryczka chili
  • 1/3 szkl. octu
  • 2 listki laurowe
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu
  • łyżeczka gorczycy
  • oliwa
  • szczypta cukru
  • szczypta soli

    Sposób wykonania:
    Warzywa pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć je w słoikach.
    Następnie 3 szklanki wody z dodatkiem octu i przypraw do doprowadzić do wrzenia po czym zalać warzywa w słoikach.
    Wierzch skropić jeszcze oliwa i szczelnie zakręcić.
    Pasteryzować około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *