Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne orzechy pecan Adama

Składniki:

  • 2 łyżki niesolonego masła
  • ½ kg obranych niesolonych orzechów pecan
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu hoi sin
  • kilka kropel sosu z ostrej papryki

Sposób wykonania;
Na rozgrzane masło wrzucić orzechy i smażyć cały czas mieszając przez kilka minut.
Następnie dodać sos hoi sin, sos z ostrej papryki i sos sojowy.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze minutę.
Po tym czasie rozłożyć orzechy równomiernie na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec do momentu, aż orzechy się zarumienią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *