Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pigwa marynowana

Składniki:

    • 50 dkg owoców pigwy
    • 40 dkg cukru
    • 2 szklanki wody
    • 10 dkg papryki
    • 2 łyżki octu spirytusowego
    • 2 goździki
    • 2 ziarna pieprzu
    • szczypta cynamonu


    Sposób przyrządzenia:
    Owoce pigwy umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona. Paprykę i pigwę ułożyć w sterylnym 1 l słoju. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i cukier, gotować 5 minut, dodać ocet i gorącą  zalać słój, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *