Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka po meksykańsku

Składniki:

    • 4 piersi z kurczaka
    • 4 łyżki oliwy
    • ½ szklanki białego wina
    • ½ szklanki bulionu drobiowego
    • 20 dkg pieczarek
    • 2 pomidory
    • 2 słodkie papryki
    • 1 łyżka mąki
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 2 kromki chleba tostowego
    • 1 ząbek czosnku
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzania:

    Piersi pokroić w grubą kostkę, obrumienić na oliwie, dodać wino i bulion, dusić aż mięso zmięknie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona pokroić, podobnie oczyścić i pokroić paprykę. Na odrobinie oliwy obsmażyć pokrojone pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy, pomidory i paprykę, chwilę razem poddusić i dołożyć do duszącego się kurczaka. Gdy składniki zmiękną przyprawić, zagęścić mąką. Podawać z pieczywem tostowym obsmażonym na oliwie i potartym czosnkiem.

2 comments for “Piersi z kurczaka po meksykańsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *