Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś kurczaka w wiórkach kokosowych

Składniki:


  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 jako
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • woda
  • sos sojowy
  • 20 dkg pieczarek

Produkty Kamis:

  • przyprawa do kurczaka Kamis

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kawałki, zalać sosem sojowym i odstawić na godzinę.
Jajko, mąkę, wiórki, wodę wymieszać na gęste ciasto i wymieszać z mięsem. Mięso smażyć na gorącym oleju. na koniec podsmażyć pieczarki, dodać do mięsa. Można poddusić, albo podawać na chrupko.
Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Aneta 26

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *