Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernik z powidłami Anny

 

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1 słoik powideł lub dżemu śliwkowego
  • 4 łyżeczki kakao
  • 2 opakowania przyprawy do piernika
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki sody
  • tłuszcz i bułka tarta do formy                                              

 

Sposób wykonania:

  1.  Margarynę roztopić i ostudzić. Przesiać mąkę. Jajka utrzeć z cukrem i przyprawą piernikową, a następnie dodawać wszystkie składniki i dokładnie wszystko ucierać. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 60 minut w ciepłym piekarniku.

     

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Annę Czeszewską

2 comments for “Piernik z powidłami Anny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *