Składniki:
- • jajka 2 sztuki
• masło 1 kostka
• cukier 20 dag
• kakao 4 łyżki
• miód 3 łyżki
• cynamon 2 łyżki
• mąka pszenna 1/2 kg
• mleko 2 szklanki
• soda oczyszczona 1 łyżeczka
• cukier waniliowy
• jabłka winne 4 sztuki
Sposób przyrządzenia:
Jajka należy wbić do miski, utrzeć je z cukrem i masłem, następnie dodać
kakao, połowę cynamonu, miód i sodę. Powoli dodawać mąkę, cukier
waniliowy i mleko. Jabłka należy umyć, obrać ze skórki i pokroić w
kostkę, wymieszać je z pozostałym cynamonem i dodać do wymieszanego
wcześniej ciasta. Ciasto należy piec przez 35- 40 minut w temperaturze
180 stopni.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos