Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone filety z pstrąga z serem ossau-iraty

Składniki:

  • 4 filety z pstrąga
  • 5 cebulek – dymek
  • 75g sera istara ossau-iraty
  • utarta skórka z cytryny
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie:

Włóż filety z pstrąga w posmarowane masłem naczynie żaroodporne, dopraw solą i pieprzem. Posyp filety skrojoną świeżą cebulą, utartym serem ossau-iraty i skórką z cytryny. Dodaj następnie dodaj śmietanę i włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. C na 15-20 min, aż ryba będzie miękka w dotyku, ale nie będzie się kruszyć.
Gotową potrawę można podawać z ziemniakami i gotowanymi małymi marchewkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *