Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona pierś z indyka Pauliny

Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na dania  z indyka to idealnie trafiłeś. Tym razem pieczona pierś z indyka. Przepis zawiera: pierś z indyka, miód i tymianek. 
 

Składniki:

  • ½ kg piersi z indyka 
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżka miodu 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Podzielić ją na mniejsze porcję.
    Następnie nasmarować pierś miodem oraz tymiankiem.
    Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem do smaku.
    Tak przygotowaną pierś przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *