Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń rzymska w bekonowej skórce

Składniki:

  • 1 kg mielonego, mieszanego mięsa
  • 2 szklanki mielonych, słonych krakersów
  • 3 jajka
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 drobno posiekana cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • bekon lub boczek w cienkich plastrach


Sposób przyrządzenia:

Wszystkie składniki  dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Formę do pieczenia chleba lub keksówkę wyłożyć w poprzek plastrami bekonu, na nich równomiernie rozłożyć masę mięsną. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez około 1 godzinę. Po upieczeniu lekko schłodzony blok wyłożyć na półmisek, posypać grubo mielonym pieprzem z odrobiną kminku. Smakuje na zimno i na gorąco. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *