Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka z piersią kurczaka

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • 1 łyżka masła
  • 200 g kwaśniej śmietany
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 czerwone papryki
  • 100 g startego sera

Sposób wykonania:

  1. Kurczaka pokroić w paski, które oprószyć solą, pieprzem oraz curry i przesmażyć je na rozgrzanym maśle po czym zalać je śmietaną i trzymać jeszcze  na ogniu około 3 minut.
    Z paprykę odciąć  wierzch i napełnić je farszem.
    Posypać jeszcze startym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego  do 200 stopni i zapiekać  około 20 minut.
    Przed podaniem  posypać posiekanym szczypiorkiem..

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *