Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowane krewetko w sosie słodko kwaśnym

Składniki:

  • 50 dkg dużych, schłodzonych krewetek
  • 2 skłócone jajka
  • tarta bułka
  • olej do głębokiego smażenia

Sos:

  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżki octu ryżowego lub winnego
  • 1 łyżka bulionu z kurczaka
  • 1 łyżka sosu chili lub pikantnego keczupu
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej


Sposób przyrządzenia:

Przygotować sos. W rondlu wymieszać wszystkie składniki sosu (bez mąki) doprowadzić do wrzenia. Mąkę rozmieszać z wodą i dodać do sosu, zagotować i odstawić z ognia. Smak skorygować cukrem i octem.
Krewetki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Obrać pancerzyk z odwłoka, lekko naciąć odwłok od strony grzbietowej, usunąć z niego czarne, wyraźnie widoczne jelito. Każdą krewetkę kłaść na desce kuchennej odnóżami w duł i naciskając od góry całą dłonią spowodować pękniecie pancerza i lekkie rozpłaszczenie skorupiaka. Tak przygotowane krewetki moczyć w jajku i panierować w tartej bułce. W rondlu mocno rozgrzać olej, smażyć w nim partiami krewetki przez 4 minuty, wyłożyć na ręcznik papierowy aby obsączyły się z nadmiaru tłuszczu. Podawać z przyrządzonym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *