Składniki:
- 10 pałek z kurczaka
- 50 ml miodu
- 2 łyżki musztardy
- ½ łyżeczki suszonego tymianku
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pałki z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki przełożyć miód i musztardę.Wsypać tymianek, słodką oraz ostrą paprykę.Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić je na około 3 godziny, aby dobrze się zamarynowały.Po tym czasie przełożyć pałki razem z marynatą do rękawa do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni.Pod koniec pieczenia przeciąć rękaw, aby skórką ładnie się zaruniała.
Liczba porcji: 5