Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pączki ziemniaczane z kiełbaskami

Składniki:

  5 dag masła

  sól

  pieprz

  gałka muszkatołowa

  10 dag mąki

  2 jajka

  1 kg kolorowej papryki

  półtorej szklanki rosołu

  50 dag ziemniaków

  łyżeczka proszku do pieczenia

  1 l oleju

  8 kiełbasek

  2 łyżki oliwy

  słoiczek sosu curry

Sposób przyrządzenia:

Zagotować 3/4 l wody ze szczyptą soli i 3 dag masła. Wsypać mąkę, mieszając podgrzewać, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Przełożyć do miski, wbić jajko, wymieszać.

Papryki pokroić w krążki, wrzucić na 8 minut do wrzącego rosołu. Ziemniaki zetrzeć na grubej tarce. Do ciasta ptysiowego dodać drugie jajko, ziemniaki i proszek do pieczenia.

Przyprawić do smaku. Wycinać pączki za pomocą 2 łyżek, smażyć porcjami w głębokim oleju (po 10 minut). Kiełbaski zgiąć i nabić na wykałaczki, usmażyć na oliwie. Na pozostałym maśle podsmażyć krążki papryki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *