Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowy keks

 

Składniki:

  • 8 białek
  • 1 szkl cukru
  • cukier wnailiowy
  • 3 szkl. mąki
  • 25 dag masła
  • 25 dag orzechów
  • łyżeczka proskzu do pieczenia

 

 

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić na sztywną pianę po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier oraz cukier waniliowy.
    Gdy cukier się rozpuści dodać makę oraz proszek do pieczenia.
    Całość dokałdnie mieszać w trakcie dodająć roztopioną margarynę oraz posiekane orzechy.
    Gdy skałdniki się połaczą przelać ciasto do brytfanny.
    Wstawić do rozgzranego pierkanika i piec około 45 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *